OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVC United Beverlo - Real Noorderwijk  7-10 (2-3)

DATUM 18-12-2015

DOELPUNTEN Yannick Scheerens, Ahmed Ajouaou (4), Marouane Abderrahim (4), Abdullah Kherouach

VERSLAG Vrijdagavond speelde Real in Beringen voor de beker van België tegen het plaatselijke United Beverlo, een tweedeklasser die vorige ronde nog verrassend Malle-Beerse had uitgeschakeld. Een niet te onderschatten ploeg dus. Real mistte Zerouali, Salah en Makrini.

Reeds bij de start van de wedstrijd was duidelijk dat Beverlo super gemotiveerd was tegen een Real dat aan een zeer laag tempo probeerde de thuisploeg in slaap te wiegen. In een weinig aantrekkelijke eerste helft scoorde Real pas na tien minuten de 0-1 via Ajouaou. Beverlo reageerde echter direct en scoorde de 1-1 en zeven minuten later zetten de Limburgers zelfs een verdiende 2–1 op het scorebord tegen een zeer laks verdedigend Real. Noorderwijk lukte er echter nog in om deze situatie in de eerste helft recht te zetten met een doelpunt van Kherouach (2–2) en Ajouaou die via thuisspeler en ex-Real spits Putzeys de bal binnen trapt, 2–3 en meteen de ruststand.

Tweede helft was een echte thriller voor de supporters. Veel doelpunten hierin maar weinig beleving van onze Real Boys. Morad moest regelmatig ingrijpen na vele missers in onze defensie. De score verliep als volgt, 2-4 via Ajouaou maar Beverlo keert terug tot 4-4. Daarna scoort Real de 4-5 (opnieuw Ajouaou) en nog eens laten de bezoekers hun keeper in de steek en Beverlo mag wel heel makkelijk de 5-5 scoren. Aanvallend lukt het allemaal wel en de Elmos-boys lopen dan ook uit tot 5-7 met 2 doelpunten van Marouane Abderrahim. De plaatselijke club speelt de wedstrijd van zijn leven en weer komt Beverlo terug, (7–7). Ondertussen is de foutenlast bij de thuisploeg echter hoog opgelopen en zit de schrik voor de rode kaart erin. Real duwt door en wint de wedstrijd met 7-10. In de laatste twee minuten bracht Appie (Marouane) de 7-8 en de 7–9 op het bord en Scheerens mocht de einduitslag vastleggen door mooi alleen voor de keeper de bal beheerst in de hoek te leggen (7-10).

Real kan niet meteen op een uitstekende prestatie neerkijken maar enkel op een match waarin kwalificatie het belangrijkst was. Taak volbracht dus.

Speelden voor Real Noorderwijk: Morad Talhaoui, Marouane Abderrahim, Davy Van Bael, Yannick Scheerens, El Kharroubi Abderahim, Karim Bouyakoubi, Ahmed Ajouaou, Abdullah Kherouach, Ait Ikkou Hamza, Ward Vivijs.